Vad du ska tänka på när du ska köpa klackskor för dam

En modell av skor som är mycket populär hos kvinnor i olika åldrar, det är klackskor. Då du ska köpa klackskor dam så finns det en del saker du bör tänka på. Bland annat klackens höjd. Om du inte är van vid klackar, börja med lägre klackar och gradvis öka höjden. Det ger foten tid att vänja sig vid den nya vinkeln. Det är även ett måste att skorna passar dina fötter ordentligt och ger stöd åt foten. En bra passform minskar risken för skavsår och obehag. En annan sak som minskar risken för skav och gör dem mer bekväma är att välja mjuka och andningsbara material

Sedan är det ju så att klackskor kommer med olika typer av klackar. Det finns ju smalare klackar, stilettklackar, breda klackar, kilklackar och en massa mer. Det är bra att tänka på vilka tillfällen du vill använda skorna för. Smalare klackar är kanske mer passande för formella tillställningar medan bredare klackar eller kilklackar kan vara bekvämare för vardagsbruk.

Hur lär man sig gå i skor med höga klackar?

Att gå i skor med höga klackar kan vara en utmaning till en början, men med lite övning kan det bli lättare. Det bästa är att börja långsamt och då ha lägre klackar. Sedan kan du gradvis öka höjden allt eftersom du blir mer bekväm att gå i dem.

Det är även viktigt att du lär dig fördela vikten jämnt på båda fötterna och håll en rak hållning. Tänk på att sätta ner hela foten istället för att enbart luta dig på klacken. Ta kortare steg i början och öka gradvis steglängden när du blir mer säker. Se till att landa på båda fötterna och undvik att luta dig för mycket framåt eller bakåt.

Du kan med fördel öva hemma, genom att gå runt i dina klackskor inne. Det för att vänja fötterna vid den nya vinkeln och för att förbättra balansen.