Svt gangsterrap debatt

Här möts Nattalie Ström Bunpuckdee och SD om gangsterrap

Här möts Nattalie Ström Bunpuckdee och SD om gangsterrap | SVT Nyheter

24 nov. 2021 — Att censurera en hel genre – skulle det lösa några samhällsproblem? Se hela debatten om gangsterrap i Sverige möts på SVT play.

Sverigedemokraterna vill se över begränsningar av gangsterrap i Sveriges Radio och Tobias Andersson (SD) menar att samhället bör sluta att “offentligt prisa” gangsterrapparna. I SVT:s Sverige möts fick han kritik från aktivisten Nattalie Ström Bunpuckdee:– Man vill frångå de riktiga problemen, sociala orättvisor och klyftor – och istället fokusera på musik, säger hon.

Kan ett förbud mot gangsterrap bli verklighet i Sverige?

Kan ett förbud mot gangsterrap bli verklighet i Sverige? | SVT Nyheter

1 juni 2022 — Händelsen skakade kulturvärlden, och startade en debatt om hur kulturjournalistiken misslyckats med att förstå gangsterrapen.

I den nya Edit-dokumentären ”Den förbjudna gangsterrapen” skildras hur Storbritannien infört möjligheten att censurera rappare som döms för brott, eller tillhör kriminella gäng. Den hårdare linjen kommer i spåren av en epidemi av gängvåld i landet. Skulle något liknande kunna hända i Sverige?

Debatten om gangsterrapen tar fart i svenska medier

Debatten om gangsterrapen tar fart i svenska medier | SVT Nyheter

7 feb. 2020 — Gustaf Lantz (S) uttalande i Veckans brott om att han vill stoppa gangsterrapen från att spelas på fritidsgårdar har fått riksdagsledamoten …

Gustaf Lantz (S) uttalande i Veckans brott om att han vill stoppa gangsterrapen från att spelas på fritidsgårdar har fått riksdagsledamoten att hamna i blåsväder. Lantz kritiseras både från politiskt håll och i flera svenska medier. ”Debatten om den skadliga ungdomskulturen börjar bli förutsägbar och tröttsam.”, skriver Lotta Ilona Häyrynen på Aftonbladets ledarsida.

Därför kämpar Londonpolisen mot gangsterrapen – SVT Nyheter

Därför kämpar Londonpolisen mot gangsterrapen | SVT Nyheter

3 nov. 2021 — I debatten som följt mordet på rapartisten Einar har det väckts krav på stopp för gangsterrap i public service-media.

I debatten som följt mordet på rapartisten Einar har det väckts krav på stopp för gangsterrap i public service-media. Frågan om huruvida genren bör regleras är inte ny. I Storbritannien har polis och rättsväsende valt att bekämpa subgenren drill då man ser tydliga kopplingar mellan musiken och ett ökat antal våldsbrott i London.

Forskare vill lyfta fram hiphopens positiva kraft: ”Mycket mer …

Forskare vill lyfta fram hiphopens positiva kraft: ”Mycket mer än gangsterrap” | SVT Nyheter

12 dec. 2021 — Men hiphopkulturen är mycket mer än gangsterrap och en viktig … I debatten om gangsterrappen har en del framgångsrika rappare med ett …

Sedan mordet på hiphopartisten Einár har mycket fokus legat på den så kallade gangsterrappen och dess negativa konsekvenser och kopplingar till kriminalitet. Men hiphopkulturen är mycket mer än gangsterrap och en viktig uttrycksform med en rad positiva effekter menar forskaren Johan Söderman.– Positiva förebilder i hiphopmiljöerna kan bland annat hjälpa till att kanalisera ungas engagemang som i förlängningen kan verka brottsförebyggande, säger han.

Rapparen från Uddevalla: ”Gangsterrap har blivit en business”

Rapparen från Uddevalla: ”Gangsterrap har blivit en business” | SVT Nyheter

26 dec. 2021 — Samtidigt pågår en debatt kring musikstilen, och framförallt gangsterrap. Det som diskuteras är bland annat romantiseringen av kriminalitet …

Artisten ”9iaz” från Uddevalla har precis släppt sin debutsingel och gett sig in i en bransch som både är lukrativ men också omdiskuterad och kontroversiell.– Om inte Sveriges situation hade sett ut som den gör i dag så hade inte rapparna haft något att rappa om, säger artisten Niaz Bajrami.

Se dokumentären ‘Den förbjudna gangsterrappen’ – Dopest.se

Se dokumentären ‘Den förbjudna gangsterrappen’: om censur på UK’s hiphop-scen – Dopest

… gjort SVT Edit-dokumentären Den förbjudna gangsterrappen. Denna debatt kring hiphop – samt på vilka sätt den påverkar samhället pågår även i Sverige.

Intervjuer med bland andra 1.Cuz, och UK-rappare som LD och Skengdo

SVT:s “Uppdrag Granskning” släpper reportage om svensk …

SVT:s “Uppdrag Granskning” släpper reportage om svensk gangsterrap i tre delar | Kingsizemag.se

21 dec. 2022 — Debatten om svensk gangsterrap har länge pågått, men förändrades och intensifierades innan och efter mordet på Einár hösten 2021.

Keywords: svt gangsterrap debatt, svt debatt gangsterrap, gangsterrap debatt svt, debatt gangsterrap svt